- Reklama -

JAV vyriausybės duomenimis, ir toliau nėra aiškių įrodymų, kad Iranas tiesiogiai dalyvavo „Hamas“ atakose prieš Izraelį.

„Nei mes, nei izraeliečiai iki šiol neturime jokių aiškių įrodymų ar žvalgybinės informacijos, kuri rodytų, kad Iranas tiesiogiai dalyvavo šiuose išpuoliuose“, – antradienį stočiai CNN sakė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is.

Tačiau Iranui tikriausiai „tenka tam tikra kaltė“ dėl išpuolių, nes jis daug metų rėmė teroristinę organizaciją įranga, mokymais ir pinigais.

J. Kirby‘is taip pat sakė, kad pirmoji karinės pagalbos dalis jau keliauja į Izraelį. Jis pridūrė manąs, kad pagalbos bus daugiau. Be to, Izraeliui bus padedama išlaisvinti Gazoje laikomus įkaitus. „Darysime viską, ką galime, kad padėtume šioje įkaitų krizėje, ar tai būtų amerikiečiai, ar ne“, – pažymėjo J. Kirby‘is. Ar tarp įkaitų yra ir amerikiečių, esą dar neaišku.

Be to, nėra žinoma, kur įkaitai laikomi ir kiek jų yra. Gelbėjimo galimybes apsunkina ir tai, kad tai teritorija, kurioje vyksta aktyvūs mūšiai.

Rasa Strimaitytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!