- Reklama -

Živilė Pinskuvienė

Centrinės valdžios degradacija – tik taip galiu pavadinti tai, kuo užsiima Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Seimo kontrolierių įstaiga, Vilniaus miesto savivaldybė ir Kauno technologijų universitetas (KTU), pastaruoju metu demonstruojantys išskirtinį susirūpinimą ne realiomis socialinėmis-ekonominėmis problemomis, o išskirtinai LGBT veikėjais ir „ieškantys sliekų ant asfalto“.

Na taip, Vilnius, kuriam vadovauja vadinamasis konservatorius Valdas Benkunskas – dar ne visa Lietuva. Tiksliau, mano nuomone, nutautintas ir išdarkytas Vilnius jau seniai tapo ne Lietuva, kadangi lietuvybei, tradicijoms ir patriotiškumui jame vietos nebeliko.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kurios vadovės postą po skandalo skubiai paliko kita vadinamoji konservatorė Monika Navickienė – dar ne visa Vyriausybė, bet tendencijos daugiau negu aiškios.

Partija skambiu pavadinimu – Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (nors nei čia liko Tėvynės, nei krikščionybės) – realiai vykdo tik labai nedidelei daliai šalies gyventojų bei politiniam nesusipratimui – Laisvės partijai – naudingą politiką.

Kalbu apie neseniai savivaldybėms išsiuntinėtus raštus, kuriuose rašoma apie minėtų institucijų vykdomą projektą „Efektyvesnė LGBT teisių apsauga vykdant tarpinstitucinį bendradarbiavimą“. Jį realizuojant KTU tyrėjai gilinsis kaip švietimo sistema pasirengusi LGBT asmenų integracijai, o socialinės apsaugos, sveikatos priežiūros ir kultūros paslaugos orientuotos į LGBT asmenų poreikius, ir kaip teisėsaugos institucijos savivaldybėse sprendžia su LGBT asmenų teisių pažeidimais susijusius klausimus.

Lietuvos švietimo sistema – išdraskyta ir baigiama sunaikinti. Medicininės paslaugos nemažai daliai gyventojų tampa neprieinamos arba, ačiū ministrui Arūnui Dulkiui, nebeįperkamos. Pareigūnų profesinės sąjungos skambina pavojaus varpais dėl policininkų trūkumo ir jiems tenkančio darbo krūvio. Bet vadinamosios konservatorės, premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybei tai – nė motais.

Jiems dabar skubiai reikia rūpintis LGBT mažuma, nes daugiau problemų Lietuvoje esą nebeliko.

Spėju, kad už viso šito stovi TS-LKD koalicijos partneriai – laisviečiai – bei jų siekis bet kokia kainą prastumti partnerysčių, kurioms, remiantis apklausomis, nepritaria 72 proc. Lietuvos gyventojų, įstatymą ir ratifikuoti Stambulo konvenciją.

Šiandieninėje situacijoje, kai Lietuvoje dėl nevykusios ekonominės-socialinės valdančiųjų politikos sparčiai mažėja gyventojų bei žlunga smulkusis ir vidutinis verslas, tokį rūpestį LGBT mažuma, mano nuomone, galima vertinti tik kaip degradaciją ir sąmoningą siekį pakenkti valstybei.

Atsižvelgiant į tai, būtų labai gražu, jeigu Valstybės kontrolė pasidomėtų ar tikslingai tokiems projektams naudojamos valstybinės lėšos, kurių, pasak tos pačios TS-LKD Lietuvai labai trūksta, o Vyriausioji rinkimų komisija ir Specialiųjų tyrimų tarnyba įvertintų, ar tokie Vilniaus savivaldybės, Seimo kontrolierių įstaigos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veiksmai neprieštarauja Lietuvos Respublikos įstatymams. Būtų, tik labai abejoju ar kontroliuojančioms institucijoms užteks valios pasigilinti į vadinamųjų konservatorių veiklą, kad ir ką jie bedarytų…

Kita vertus, savo svarų žodį per artėjančius Seimo rinkimus gali tarti rinkėjai ir savo balsais parodyti, ką galvoja tiek apie vadinamuosius konservatorius, tiek apie jų draugus – laisviečius.

Noriu tikėti, kad pagaliau šalies žmonės pabus iš užsitęsusio letargo ir suvoks, kad tik nuo jų priklausys – pakils Lietuva iš griuvėsių ar iš jos liks tik pavadinimas…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!