Vytautas Abraitis. Ką parodė vakarykštis balsavimas? REALYBĘ

0
79
- Reklama -

Vytautas Abraitis

Ką parodė vakarykštis balsavimas? REALYBĘ.

1. Pusei žmonių – kaip įprasta – giliai nusispjauti, kas ant jų galvų nuleidinės jų pačių gyvenimo tvarką.

2. Beveik niekas nesidomi nei programomis, nei biografijomis, vadovaujasi išimtinai emociniais motyvais.

3. Vilnius – iškreiptos realybės miestas, prikimštas niekdarių valdininkų su paskoliniais butukais, dar labiau nutolo nuo Lietuvos. Jei jau antram ture toj pačioj apylinkėj – Žygutis ir Tomas Vytautas – na, tiesiog nėra apie ką kalbėti.

4. Mikropartijų vadukai nesusitarė ir nesusitars – tiesiog. Nes juk kiekvienas – ypatingas. Pats kiečiausias. Nes tam reikia proto. Brandos. Matyt, nė to, nė to – neatsirado. O gaila. Trūko nedaug.

5. Perdėtas atsargumas, jokio agresyvumo, žvalgymasis per petį, ar “nenufotografuos šalia Gražulio” – neperspektyvu. Rizikuoti būtina. Net V. Blinkevičiūtė užstūmė ant Gabrieliaus Aleksoto leksika. Nemanau, kad tokios patirties politikė tai padarė neapgalvotai.

6. Seimą renka ne feisbukas, youtubas ar tiktokas. Laikas iš jų išbristi. Triukšmaujame mes kasdien kelių tūkstantėlių rate, net susiformuoja kažkoks pseudorealybės pojūtis – pasirodo- apgaulingas. Laimi tie, kurie aria, daug investuoja. Kad ir prasta praeitis, perėjūnystė, šmeižikiška retorika – bet reikia traukti dėmesį bet kuo.

7. Neapykanta – stipriausia varomoji jėga. Gali 4 metus valytis kojas į žmones, jų teises, nuomonę, net savo lojalistų. Bet jei suformuoji priežastį nekęsti visko aplinkui, prisidengiant, kad ir kvailiausiais motyvais – jie balsuos už tave, atsitempę lašelinę paskui save. 30 metų.

8. Rūpintis reikia savo ir artimiausio žmonių rato poreikiais, nes įvairūs burbuliniai komplimentų žarstytojai per sekundę tave pasmerks ir užmirš, jei išsiskirs nuomonė. Tikrai beprasmis susideginimas, bandant pažadinti nepažadinamą.

9. Labai nedaug žmonių reikia tiesos, logikos, laisvės. Gal 10%? Šito nesuskaičiuosi. Kiti – eis į skerdyklą su daina. Ir smerks tuos, kurie minią bandys stabdyti.

10. Patys radikaliausi kraštutinumai – tokie, kaip tautą kastruojanti laisvės partija, ko gero, neperspektyvūs.

Reziume – kritinė riba dar neprieita. Kol užpakalis nedega atvira liepsna – elgsimės, kaip elgiamės.

Ačiū, kad perskaitėte mano kuklią nuomonę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!