- Reklama -

Jolanta Blažytė

Šiandien smalsuoliai sužinojo dar vieną naujieną apie Seimo rūpintojėlių turtą užsienyje.

Pasirodo, kad tokio turto turi ne tik Seimo „oligarchas“ Gabrielius (kurio šeima perka sklypus Vilniuje už 1 eurą), bet ir didysis svieto lygintojas bei socialdemokratų partijos vedlys G. Paluckas. Pastarojo sklypas puikuojasi net už Atalanto- Brazilijoje.

Bet aš čia visai ne apie vilas ir sklypus. Kas jų tame užsienyje neturi. Ypač dabar, kai mūsų šalies premjerė viešai deklaruoja, kad savo „šėpoje“ saugo pabėgimo kuprinę. Čia aš apie socializmą.

Įdomu tai, kad G. Palucką su Brazilija sieja ne tik sklypas, bet ir pačią Braziliją valdantys socialistai. Tas žavesys Brazilijos socializmu socialdemokratų partijos lyderį lydi jau nuo senų laikų.

Dar 2017 metais G. Paluckas siūlė Lietuvai sekti Brazilijos pavyzdžiu ir didžiąją dalį biudžeto leisti skirstyti patiems žmonėms. Ar kas įsivaizduoja, kaip tai turėtų atrodyti ir į kokį chaosą tai galėtų peraugti? O kas liečia Braziliją, tai ten biudžetą daugiausiai skirsto ne „eiliniai“ žmonės, o korupcija, švelniai vadinama socializmu.

Brazilijos ekonomika yra 2,5 karto silpnesnė, nei Lietuvoje (pagal BVP/gyventojui). Ir socdemų lyderis mums siūlo sekti Brazilijos pavyzdžiu?

G. Paluckas dar siūlė įmonėms, kurios neišgali darbuotojams didinti atlyginimų, atiduoti darbuotojams įmonių akcijas. Taip sakant judėti link nacionalizacijos.

Šiaip Lietuvoje šiuo metu bankrutuoja siuvimo pramonė ir, kaip minėjo ministrė A. Armonaitė, dėl to, kad padidėjo atlyginimai. Galvoju, gal G. Paluckas pats galėtų pasiimti visas tų įmonių akcijas ir su jomis uždirbti didžiulius pelnus bei mokėti didelius atlyginimus. Bet gi nea… G. Paluckas ruošiasi vykdyti investicinę veiklą Brazilijoje, kaip suprantu, prisidedant prie Brazilijos socializmo statybų.

O įdomiausia štai kas: jei A. Kubilius sakė, kad sekančią kadenciją Lietuvą galėtų valdyti konservatorių ir socdemų koalicija, tai kaip tada? Koks mišinys tada gausis, jei konservatorių oligarchai susijungs su socdemų bolševikais? Bet gi viskas įmanoma, jei tikslas vienas – pasidalinti lovį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!