- Reklama -

Dainius Gaižauskas

Naujos politinės kibirkštys. Turbūt mums su I.Šimonyte kitaip jau neišeina.

Šiandien frakcijų susitikime su Šimonyte turėjau tik vieną klausimą, bet prieš tai Premjerei rėžiau tiesiai šviesiai:

„Premjere, turbūt suprantate, kad lankantis opozicijoje gerų žodžių tikėtis būtų naivu, todėl neužsigaukite, bet jūsų vadovaujama Vyriausybė įeis į istoriją kaip blogiausia, kas galėjo nutikti Lietuvai.

Finansų ministrė, užuot įsisavinusi RRF lėšas, sugebėjo tik į teismą paduoti pačią ES komisiją. Užsienio reikalų ministro vykdomą politiką galima įvardyti tik žodžiu ,,kvailystė”. Grėsmių akivaizdoje VRM ministrė, užuot stiprinusi policiją, pradėjo ją reformuoti ir naikinti socialines garantijas, o Viešojo saugumo tarnybą ėmė tiesiog likviduoti.

Krašto apsaugos ministrą dėl darbo broko po trejų su puse metų pati išmetėte iš ministerijos, o Sveikatos apsaugos ministras Dulkys dar vis klaidžioja ligoninių koridoriais ir neranda išėjimo. Šis ministras, deja, iki šiol nesuvokia, už kokią sritį yra atsakingas.

Didžiausio smūgio turbūt net ir jūs nesitikėjote iš Socialinių reikalų ministrės, kurią jūs laikėte ne tik asmenine drauge, bet ,,šventąja” partijos ikona. Pasirodo, ji ne tik skraidžiojo su sukčiumi privačiu lėktuvu po Dubajų, bet dar jos ryšiai paliko ir siūlo galą, kurį jau traukia specialiosios tarnybos. Ko gero, kaskart išgirdus jos pavardę, norisi jums atsisėdus susiimti už galvos abiem rankom ir linguojant į šonus graudžiai vaitoti.

Tačiau noriu jums pasakyti – šioje kadencijoje ši Vyriausybė, mano supratimu, veikė tiesiog politiškai nusikalstamai, nors ir nėra BK inkriminuota tokia veika, bet aš kalbu politinėmis sąvokomis. O jūs, Premjere, tapote šios Vyriausybės veikimo bendrininke, nes pagal bendrininkavimo sąvoką pasidalina vaidmenimis vykdytojai, padėjėjai ir organizatoriai.

Tai jūs, kaip Vyriausybės galva, buvote šios komandos vadeiva. Ir mano vertinimu, tapote pačiu blogiausiu konservatorių produktu, kas galėjo būti sukurta Lietuvoje. Todėl turėtumėte atsistatydinti, bet jaučiu, kad to nepadarysite…

Bet vis dėlto prašau sugrįžti į mūsų buvusį konfliktą, po kurio turėjau etikos komisijoje aiškintis dėl mano garsaus posakio ,,tarp jūsų mergaičių”, ir prašau sugrąžinti Vadovybės apsaugos departamentui buvusią tvarką dėl pirmų asmenų apsaugos režimo bei tvarkos. Pasikėsinimas į Trampą ir kitus Premjerus įrodė, kad jūsų su Čmilyte noras turėti daugiau laisvės ir mažiau apsaugos yra tiesiog nesusipratimas. Prašau ištaisyti šią klaidą ir pagalvoti apie atsistatydinimą“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!