- Reklama -

Algimantas Rusteika

Mes realistai – visada apie tai, ko nėra, ko trūksta, ko norim ir neturim. Alkani svajoja apie maistą, alkoholikai – apie rytinę dozę, impotentai kalba ir kalba apie seksą, kaip ir kunigai, kurie šiaip turėtų nežinoti, kas tai yra.

O apie turtus ir pinigus – tai visi, nes tiems, kurie turi vis daugiau, faneros trūksta vis labiau.

Ir laisvės epochoje tai visi nenutylam apie laisvę, nes pasirodo, jos irgi vis labiau trūksta! Apie tai, kaip jos neturėjom kadaise, kaip be galo jos daug dabar pas mus! Ir kaip nėra kitur!

Taip, dabar laisvės vis daugiau ten, kur jos vis mažiau arba visai nebeliko! Nes ten „savi“! Ir dieną naktį klyksim, kaip jos nebuvo kitu laiku ir nėra kitur, nes ten „ne savi“! Ir visi paklusnūs mokesčių mokėtojai, mokesčių nusukinėtojai, valdžios pagirinėtojai ir paskolų gavėjai karštai paplos!

O kaip mes bijom prarasti savo komforto zonas, kurias taip sunkiai apsitvėrėm ir prie sistemos, kurios „neapkenčiam“, prisitaikėm! Gyvenam taip, kad tik nieko neatsitiktų ir nepasikeistų, nes juk kokį šimtą EUR mėnesinės „gerovės“ galim netekti!

Todėl susitaikysim su viskuo! Bet vakare po kaldra įsidrąsinsim ir svajosim, kad tik kas atsitiktų ir viskas pasikeistų! Nors visada laisvė buvo čia ir dabar. Pas tuos, kurie nebijo būti savim ir galvoti, kad esame tikri ir turime tik tai, kas yra.

Kartais dar esame tie, kurie kalba ir bent sau nemeluoja. Kartais dar turim savyje truputį laisvės, kurios gėdinamės išorėje. Bet įsitikinimais tampanti asmeninio gyvenimo savikontrolė – jau mūsų duona kasdieninė.

Ją įgyvendina gaujos, sočiai pragyvenančios iš komunizmo kritikos. Nes vergai labiausiai myli juos pajungusią jėgą ir nemėgsta tiesos. Kartais galima būti laisvu nelaisvėj ir nelaisvu laisvėj, bet baimėje laisvas nebūsi niekada.

Ir gyvuoja žavus, nerašytas susitarimas: korporacijos prievartauja žmones ir moka jums mokesčius, o jūs žlugdot smulkiuosius ir užtikrinant pinigų maišams visokias „verslo aplinkas“. Ir darot, ką norit – visų šalių valdžia ir monopolistai, vienykitės!

Po viduriniosios klasės laidotuvių įvyks žolyčių bei skruzdėlyčių teisių materializacija ir teisingumo dramblių išdalinimas. Kviečiame visus paskolų gavėjus į laisvės pikniką! Įėjimas nemokamas, išėjimo nėra.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!