- Reklama -

Artūras Skardžius

Baigėsi NATO viršūnių susitikimas, svečiai išsiskirstė. Deja, politinis popsas tęsiasi.

Prezidentas ir konservatoriai ėmėsi naujos temos. Ukrainos narystės NATO klausimą keičia elektros tinklo sinchronizacija su Europa. Rungiamasi kas bus pirmesnis ir kas prisiskirs sau nuopelnus.

Reikia pastebėti, kad šįkart abiejų politinių oponentų tikslai sutampa. Siekiama, kad Lietuva iš Maskvos valdomo elektros tinklo BRELL sutarties pasitrauktų metais anksčiau, jau kitų metų pradžioje. Skuba Prezidentas, skuba ir konservatoriai. Prezidentui juk rinkimai jau kitų metų gegužę, o konservatoriams – rudenį, todėl Seimo rinkimuose savo rinkėjams irgi reikia ką nors parodyti, nes 2025-aisiais valdžioje jų jau nebebus.

Noras išsišokti ir politinių dividendų vaikymasis bei susitarimų laužymas, taip Estija vadina Lietuvos siūlymus anksčiau nei sutarta atsijungti nuo sovietinio BRELL’o.

Prieš ketverius metus sutarta, kad Baltijos šalys pasitrauks iš jo 2025-ųjų gale. Latvija palaiko estus.

Nei estai, nei latviai nelinkę rizikuoti savo elektros tinklo techniniais klausimais ir didelėmis finansinėmis išlaidomis vien dėl politinių dividendų.

Kad klausimas politinis, Lietuvoje net neslepiama. Ir čia jau Prezidentui bei konservatoriams nebesvarbi nei Baltijos šalių vienybė, nei vartotojams išaugsiančios sąskaitos už elektrą?!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!