- Reklama -

Živilė Pinskuvienė

Panašu, kad Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius iš visų kandidatų artėjančiuose Seimo rinkimuose yra pats didžiausias populistas, demagogas ir manipuliuotojas.

Šiandien Seimo narys savo socialinio tinklo paskyroje apie mane paskelbė eilinę melo, šmeižto ir įžeidimų dozę. Kodėl jis taip elgiasi? Manau, atsakymas akivaizdus – tokiu būdu jis bando paveikti principingą mano vertybinę poziciją dėl LGBT ideologijos brukimo nepilnamečiams.

Tai, ką jis daro mano atžvilgiu, yra ne kas kita kaip kitokią nuomonę ir pažiūras turinčių žmonių persekiojimas, o tai draudžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos 33 straipsnis, kuris skelbia „draudžiama  persekioti už kritiką“. Esu įsitikinusi, kad tokie Laisvės partijos Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus veiksmai yra pakankamas pagrindas inicijuoti jam apkaltą Seime.

T.V.Raskevičiius vis dar yra pareigas einantis Seimo narys todėl jo vieši išpuoliai prieš mane turi būti įvertinti ir LR Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Artimiausiu metu bus parengta ir perduota medžiaga Seimo etikos sargams, kurie turėtų atitinkamai įvertinti Seimo nario elgesį ir pradėti jam apkaltą.

Prašysiu, kad ir mano atstovaujamos Lietuvos regionų partijos atstovai iš Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime dėl Konstitucijos 33 straipsnio pažeidimo ir priesaikos sulaužymo inicijuotų apkaltą šiam valdančiosios daugumos atstovui. Niekam nevalia persekioti, šmeižti ir įžeidinėti kito asmens dėl jo pažiūrų ar išsakytos kritikos. Seimas surengė apkaltą Žemaitaičiuį, turėtų surengti apkaltą ir Raskevičiui.

Naujausiame savo šios dienos išpuolyje prieš mane Raskevičius sako, kad Pinskuvienė meluoja ir nevykdo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro priimto sprendimo dėl L.Giros ir P.Cvirkos gatvių pavadinimų keitimo, tvirtina, kad esą saugau sovietinius simbolius ir okupantus šlovinančius reliktus.

Atsakysiu faktais:

Liepos 8 dieną gavome Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro sprendimą, įpareigojantį pašalinti P.Cvirkos ir L.Giros gatvių pavadinimus Širvintose iki spalio 2 dienos.

Vykdydama LGGRTC sprendimą Širvintų rajono savivaldybės administracija savo interneto puslapyje ir savivaldybės socialinio tinklo paskyroje rugpjūčio 12 d.  informavo gyventojus apie sprendimą ir paskelbė gyventojų apklausą (nuorodas pridedu:
https://www.facebook.com/100064878693030/posts/918989523606996/?
mibextid=WC7FNe&rdid=kLVi6SCMnEOmf1kk, https://www.sirvintos.lt/lt/aktualu/2/informacija-gyventojams-
del-p.-cvirkos-ir-l.-giros-gatviu-sirvintu-mieste-pavadinimu-keitimo:23773?
fbclid=IwY2xjawE7rdRleHRuA2FlbQIxMAABHYyVtSdqb4F5iFvniKH7E1EH-
3oiuMW5sX4DWv67Fg4P8mceXKbMXwTn0g_aem_NbPFpveiHUysyvJAeVLn9A):

„Informacija gyventojams dėl P. Cvirkos ir L. Giros gatvių Širvintų mieste pavadinimų keitimo!

Š. m. liepos 8 d. gavome Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro  raštą

„Dėl Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro sprendimų pateikimo“, kuriame generalinio direktoriaus sprendimu nurodoma pašalinti P. Cvirkos ir L. Giros gatvių pavadinimus Širvintų mieste.

Atsižvelgdami į raštą ir norėdami suteikti galimybę Širvintų miesto gyventojams patiems pasirinkti keičiamų gatvių pavadinimus, kviečiame nuo š. m. rugpjūčio 13 d. iki rugsėjo 6 d. pateikti savo siūlymus Širvintų r. savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos planavimo skyriuje (Vilniaus g. 61, Širvintos, 322 kab.) arba elektroniniu paštu savivaldybe@sirvintos.lt.

Kartu su siūlomu nauju gatvės pavadinimu yra būtina nurodyti motyvą, kodėl teikiamas toks gatvės pavadinimas, ir savo kontaktus: vardą, pavardę, gyvenamosios vietos ir elektroninio pašto adresą bei telefono numerį.

Pasibaigus siūlymų pateikimo terminui, bus organizuojama apklausa, kurios metu savo nuomonę dėl naujų gatvių pavadinimų galės išreikšti P. Cvirkos ir L. Giros gatvių, esančių Širvintų mieste, gyventojai. Galutinį sprendimą priims Širvintų rajono savivaldybės taryba.“

Šiuo metu Širvintų gyventojai aktyviai siūlo savo idėjas dėl naujų gatvių pavadinimų. Savo ruožtu aš, kaip rajono merė, taip pat teiksiu savo asmeninį pasiūlymą, kad P.Cvirkos gatvė būtų pervadinta į Justino Marcinkevičiaus gatvę, kadangi būtent šioje gatvėje yra Jaunimo sodas, kuriame kartu su Prezidentu G.Nausėda šių metų birželio 6 dieną atidengėme poeto J.Marcinkevičiaus atminimui skirtą skulptūrą. Tuo pačiu galiu garantuoti, kad,kol aš esu merė, – Landsbergio pavardės pavadinimu gatvės Širvintose tikrai nebus.

Na ir pabaigai – T.V.Raskevičius vis dar yra pareigas einantis Seimo narys, todėl jo vieši išpuoliai prieš mane turi būti įvertinti ir LR Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Dar kartą kartoju, bus parengta ir perduota medžiaga Seimo etikos sargams, kurie turėtų atitinkamai įvertinti Seimo nario elgesį ir, tikiuosi, kad  jis bus pripažintas ne tik pažeidęs Seimo nario etiką, tačiau jam bus pradėta apkalta. Prieš įstatymus lygūs visi.

Ir dar, tamsta Vytautai, tą apdulkėjusį ir apkerpėjusį betono luitą, prie kurio filmavotės Širvintose ir net su žiburiu neradote jokios sovietinės nostalgijos ar simbolikos,  galite nors ir šiandien pasiimti ir pasistatyti savo kieme kaip savo populistinės ir demagoginės veiklos simbolį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!