- Reklama -

„Po mūsų bus ir taika!“, – taip Taikos koalicijos siekį naujai 2024-2028 metų Seimo kadencijai pristato jos sąrašą vedantis Viktoras Uspaskich. Kandidatų sąrašą užbaigia verslininkė ir Lietuvoje gerai žinomo politiko Kęstučio Glavecko žmona bei bendražygė Rūta Rutkelytė.

Rinkiminei kovai pasirengusi „Taikos koalicija“ Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) šiandien pateikė jungtinį kandidatų sąrašą. Spalį vyksiančiuose LR Seimo rinkimuose V. Uspaskich suburti bendražygiai iš Darbo partijos, Mindaugo Puidoko vadovaujamos Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos, Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vadovaujamos Žemaičių partijos bei visuomenei gerai žinomų nepartinių asmenų. V. Uspaskich subūrė naują, stiprią, vertybinę politinę jėgą, kuri realiai siekia ir gali pakeisti dabartinę valdymo sistemą.

V. Uspaskich teigia: ,,Taika – būtina sąlyga visų žmonių gerovei ir saugumui Lietuvoje. Šiuo metu mūsų šalyje žmonės jaučiasi nesaugūs dėl agresyvios politikos, kitaminčių persekiojimo, žmonių skirstymo į savus ir svetimus. Klesti cancel kultūra, buhalteriniu principu vykstanti švietimo reforma griauna mokyklas, žmonės mėnesiais nepatenka pas gydytojus, senjorai vos suduria galą su galu negaudami orių pensijų, bankų lupikavimas peržengė sveiko proto ribas, verslas kaimiškuose regionuose neturi perspektyvų, o genderinė politika agresyviai veržiasi į ugdymo įstaigas.
Negeroves visi matome – laikas kilti į rimtą kovai už permainas! Taikos koalicija ne tik žada, tačiau turi ir realų planą, kaip iš esmės pakeisti situaciją.”

V. Uspaskich su komanda žada naujoviškai ir įdomiai pristatyti koalicijos programą susitikimuose su visuomene. Jis primena: „Kai mes kartu – mes jėga. Kartu mes galime daug nuveikti. Mūsų komanda pasiruošusi nešti taiką, susivienijimą Lietuvai. Per daug esame suskaldyti, visuomenėje per daug baimės, nepasitikėjimo, netikėjimo. Atėjo laikas drąsai, laisvei, vienybei.“

Taikos koalicijos jungtiniame sąraše yra trijų partijų atstovai bei visuomenei gerai žinomi ir savo vertybine pasaulėžiūra panašūs žmonės. Tai – visų partijų pirmininkai, Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas, europarlamentaras Stasys Jakeliūnas, buvęs Trakų meras ir režisierius Vytautas Mikalauskas, aktorius Žilvinas Tratas, žinoma dainininkė Aistė Pilvelytė, 2021-iais metų kauniete išrinkta dėstytoja doc.dr. Dileta Jatautaitė ir kiti.

Į Seimą kandidatuoja buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas Valdas Tutkus, buvęs Ukmergės meras Rolandas Janickas, buvęs Seimo vicepirmininkas Mindaugas Bastys, advokatas prof. Ryšardas Burda, verslininkė ir visuomenininkė Meida Šabūnienė, teisininkas Erikas Pavlovičius, ūkininkas Marijus Čekavičius, buvę Seimo nariai Petras Čimbaras, Darius Ulickas, prof. Algimantas Kirkutis ir kt.

TAIKOS KOALICIJOS jungtinio rinkiminio sąrašo 30-ukas:

1. USPASKICH VIKTORAS
2. ARLAUSKAS DANUKAS
3. PUIDOKAS MINDAUGAS
4. JANICKAS ROLANDAS
5. JAKELIŪNAS STASYS
6. ČIMBARAS PETRAS
7. TUTKUS VALDAS
8. STRAŽINSKAITĖ GLINSKIENĖ IRENA
9. TRATAS ŽILVINAS
10. ULICKAS DARIUS
11. PODOLSKIENĖ OLGA
12. BASTYS MINDAUGAS
13. BURDA RYŠARDAS
14. MASIULIS VYTAUTAS
15. MIKALAUSKAS VYTAUTAS
16. ŠLAKAITYTĖ JUSTINA
17. ŠABŪNIENĖ MEIDA
18. MARKAUSKAS RAIMONDAS
19. PAVLOVIČIUS ERIKAS
20. TOMSHA NATALIJA
21. ČEKAVIČIUS MARIJUS
22. MAKAREVIČIUS ANTANAS
23. PILVELYTĖ AISTĖ
24. KUZMARSKIS VAIDAS
25. KIRKUTIS ALGIMANTAS
26. MACKEVIČIENĖ LAURA
27. JATAUTAITĖ DILETA
28. SODAITIS GINTAUTAS
29. JAROŠČENKA VITALIJUS
30. NARBUTAS SAULIUS

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!