- Reklama -

Zigmas Vaišvila

Kas džiaugiasi rinkimais, kas liūdi, o stebėtojai nuosekliai dirba.

Mano, kaip Lietuvos visuomenės tarybos stebėtojo, viena pirmųjų patikrintų vietų buvo Žirmūnų rinkimų apygardos Nr.4 apygardos komisija. Ir… o Viešpatie, ji įsikūrusi vienos šios rinkimų kampanijos kandidatės darbo komitete jos rinkimų apygardoje – Seimo narės priimamajame. Ši rinkimų apygarda vadovauja 15-ai rinkimų apylinkių Žirmūnuose Vilniuje. Patogu. Tai kodėl ne tiesiog Seimo narės namuose organizuoti jos perrinkimą?!

SKUNDAS dėl rinkimų rezultatų skubaus rinkimų pažeidimo ištyrimo

2024-10-14 Vilnius

2024-10-12 d. mano, LR Seimo rinkimų stebėtojo visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, atvykimas stebėti rinkimus buvo registruotas ir Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4 (www.vrk.lt/rinkimu-apygardos-apylinkes-komisiju-nariai-stebetojai-atstovai-2024-sei?srcUrl=/rinkimai/1544/rnk1870/apygKom/apygardaKomNariai_rpgId-24248_rkomId-90586.html) bei šios rinkimų apygardos Prekybininkų rinkimų apylinkėje Nr. 153 (www.vrk.lt/rinkimu-apygardos-apylinkes-komisiju-nariai-stebetojai-atstovai-2024-sei?srcUrl=/rinkimai/1544/rnk1870/apygKom/apylinkeKomNariai_rpgId-24248_rplId-713194_rkomId-90596.html). Abiejų šių rinkimų komisijų adresas – Žirmūnų g. 143, Vilnius.

Šiuo adresu pastato išorėje buvo skelbiama tik informacija apie pastate įsikūrusią šios rinkimų apygardos rinkimų apylinkę Nr.153, o informacijos apie čia įsikūrusią Žirmūnų rinkimų apygardos Nr. 4 komisiją nei pastato išorėje, nei pastato viduje nebuvo.

Į šios rinkimų apygardos Nr. 4 komisijos patalpas man pavyko patekti, tik Prekybininkų rinkimų apylinkės Nr. 153 komisijos pirmininkei palydėjus mane iki jų. Paaiškėjo, kad Žirmūnų rinkimų apygardos komisija Nr.4 įsikūrusi dabartinės LR Seimo narės Paulės Kuzmickienės rinkėjų priimamajame (nuotrauka), kuri yra LR VRK įregistruota ir šių LR Seimo rinkimų kandidate tiek šioje vienmandatėje rinkimų apygardoje, tiek daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Dėl tokio nesąžiningo šių LR Seimo rinkimų kandidatės Paulės Kuzmickienės elgesio Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4 buvo šiurkščiai pažeisti rinkimų organizavimo ir vykdymo principai (Rinkimų kodekso 3 str. ir kt.), nustatantys, kad rinkimai vykdomi remiantis visuotinės, lygios, tiesioginės rinkimų teisės ir slapto balsavimo principais, kad rinkimai turi atitikti skaidrumo, viešumo, teisingumo, sąžiningumo, pasyviąją rinkimų teisę įgyvendinančių subjektų sąžiningos konkurencijos, rinkimų politinės kampanijos finansavimo skaidrumo reikalavimus.

Dėl nurodytų šiurkščių rinkimų principų pažeidimų prašau nepripažinti LR Seimo rinkimų balsavimo biuleteniais rezultatų Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4.

Priedas – įėjimo į Žirmūnų rinkimų apygardos komisijos Nr.4 patalpas fotonuotrauka

Stebėtojas Zigmas Vaišvila

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!