- Reklama -

„Tai yra skandalas! Šiąnakt paaiškėjo, kad jau kone metus laiko iš Baltarusijos į Lietuvą per valstybės sieną skraido neaiškūs kroviniai, kurie leidžiasi tarptautiniame Vilniaus oro uoste, ant geležinkelio bėgių Suvalkų koridoriuje, tačiau konservatorių ministrai Agnė Bilotaitė ir Laurynas Kasčiūnas, atsakingi už valstybės sienos apsaugą ir krašto gynybą, slepia šią informaciją nuo visuomenės ir net nuo Seimo narių“, – teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vicepirmininkas Dainius Gaižauskas.

Pasak Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo parlamente, šis skandalingas faktas paaiškėjo atsitiktinai, kai vienas toks krovinys praėjusią naktį nukrito tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

„Praėjusią naktį vienas toks krovinys nukrito tarptautiniame Vilniaus oro uoste! Tai yra 50 kilometrų atstumas nuo valstybės sienos su Baltarusija! Ir jokia mūsų šalies tarnyba nesureagavo – nei kai tas balionas kirto valstybės sieną, nei kai skrido Lietuvos teritorija. Tai yra skandalinga! Šiandien atsakingi ministrai slepia ne tik šį faktą, bet ir krovinio turinį – kas garantuos, kad ten ne kokia bomba ar žvalgybiniai rusijos dronai nusileido Vilniaus oro uoste?“ – klausia Dainius Gaižauskas.

Politiko žiniomis, vien praėjusią savaitę į Lietuvą iš Baltarusijos įskrido daugiau nei 150 meteorologinių balionų su kroviniais, sveriančiais iki 50 kg. Jie laisvai skrenda į Lietuvos gilumą iki 60 km.

D. Gaižauskas teigia, kad konservatorių ministrai Agnė Bilotaitė ir Laurynas Kasčiūnas turi nedelsiant visuomenei pateikti informaciją apie mūsų valstybės sienos su Baltarusija pažeidimus, jų pobūdį, periodiškumą, taip pat paaiškinti, ar šie sienos pažeidimai buvo fiksuoti ir įforminti bei ar apie valstybės sienos pažeidimus informuoti NATO bei ES atstovai.

„Kai Vyriausybė Seime aiškina, kad būtina skirti šalies saugumui didesnį procentą biudžeto lėšų, o tuo tarpu paaiškėja, kad mūsų siena su putino rusijos satelite baltarusija yra kiaura kaip rėtis, kyla pagrįstų klausimų, kur ir kaip naudojami krašto gynybai skiriami pinigai“, – sako Seimo narys Dainius Gaižauskas.

- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!