- Reklama -

LR Prezidentė D.Grybauskaitė siekia, kad teismai būtų skaidresni ir atviresni visuomenei (president.lt nuotr.)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Teismų įstatymo pataisas, kuriomis keičiama uždara teismų administracinės veiklos kontrolės sistema. Įsigaliojus pataisoms teismų veiklos tyrimuose turės galimybę dalyvauti ne tik teisėjai, bet ir ekspertai, mokslininkai bei visuomenės atstovai. Visuomenė galės dalyvauti analizuojant bylų skirstymo teisėjams objektyvumą, tiriant bylų vilkinimo atvejus ar teisėjų elgesio su proceso dalyviais kultūrą.

„Norėdami atgauti žmonių pasitikėjimą teismai privalo dirbti skaidriai ir atvirai. Pataisos, leidžiančios visuomenei dalyvauti teismų veiklos tyrimuose – galimybė teismams tapti atviresniems. Ar teismai pasinaudos šia galimybe ir skirs deramą dėmesį bendradarbiavimui su visuomene – pačios teisėjų bendruomenės apsisprendimas. Tikiuosi, kad Teisėjų taryba tam skirs didžiulį dėmesį”, – teigia šalies vadovė.

Prezidentės iniciatyva parengtos Teismų įstatymo pataisos sudarys palankesnes galimybes ir teismų vadovų rotacijai, užtikrinančiai skaidresnį teismų darbą, greitesnes permainas ir sklandesnį darbo organizavimą.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!