- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį, prieš prasidedant Seimo rudens sesijai, susitiko su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir Seimo valdybos nariais.

Šalies vadovas Seimo pozicijai ir opozicijai palinkėjo prasidedančio politinio rinkimų ciklo metu sugebėti rasti ramybės ir šalto proto visai Lietuvai svarbiais klausimais.

„Dėl geopolitinės ir valstybės vidaus situacijos turime ir toliau laikytis dviejų pagrindinių prioritetų – visų pirma valstybės nacionalinio saugumo užtikrinimo, antra – ekonominio ir socialinio žmonių saugumo. Nors ir mažėjanti, tačiau vis dar pernelyg didelė infliacija labiausiai skriaudžia nepasiturinčius ir sunkiau gyvenančius mūsų šalies piliečius“, – susitikime pabrėžė valstybės vadovas.

Šalies vadovas padėkojo Seimo vadovybei už praeitoje Seimo sesijoje nuveiktus svarbius darbus: pakeltus teisėjų atlyginimus, priimtą Bankų solidarumo mokestį, išspręstą savivaldos tarybos narių darbo apmokėjimo klausimą.

Prezidentas pabrėžė, kad būtina grįžti prie klausimo svarstyti apribojimus Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, nes tai kelia iššūkių Lietuvos saugumui. Kalbėdamas apie nepadarytus darbus šalies vadovas palietė prokurorų atlyginimo klausimą, kuris panaikintų po teisėjų algų pakėlimo atsiradusią atlyginimo prarają.

Prezidentas su Seimo valdyba aptarė 2023 m. rudens sesijos prioritetus. Pasak šalies vadovo, būtina rasti tvarių sprendimų dėl II pensijų pakopos ir užtikrinti orią senatvę, taip pat paskutinis šios kadencijos Seimo tvirtinamas biudžetas privalo išlikti socialiai jautrus, atliepti sutartinius įsipareigojimus ir užtikrinti šalies saugumą.

Prezidentas rudens sesijoje Seimo valdybai siūlo svarstyti įstatymų projektus, susijusius su atsakomybės griežtinimu už nusikaltimus valstybės nepriklausomybei ir konstitucinei santvarkai, prokurorų algų kėlimu, taip pat mažinant socialinę atskirtį bei pajamų nelygybę ir reaguojant į šalies demografinius iššūkius, siūlo mokesčių sumažinimą dirbantiems vaikus auginantiems tėvams, inicijuoja projektą dėl galimybės dalį lėšų išsiimti iš privačiuose fonduose sukauptos pensijos, transporto lengvatų įstatymo pataisas pensininkams, vaikams ir šeimoms ir kitas iniciatyvas.

image
Prezidento komunikacijos grupė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!