- Reklama -

Lietuvos rekordinininkas Gintautas Markevičius šiandien, rugpjūčio 20-ąją, pasiekė dar vieną šalies rekordą – pusės kūno nevaldantis klaipėdietis apvažiavo Lietuvą elektriniu triračiu. Mažiau nei 2 savaites trukusios kelionės metu vyras įveikė daugiau kaip 1100 kilometrų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Rugpjūčio 8-ąją Klaipėdoje kelionę aplink Lietuvą pradėjęs vyras neslepia – šios beveik dvi savaitės nebuvo lengvos, tačiau dovanojo neišdildomų įspūdžių.

„Visą laiką jaučiausi tarsi šventėje. Tie sunkumai, skausmai, kuriuos patyriau, tik suteikė tai šventei papildomų atspalvių. Juk kai nieko neskauda ir eini į pirtį, malonumas vienoks, o kai eini po sunkių darbų – iškart didesnė šventė. Taip ir man – buvo sunku, bet be proto gera“, – įspūdžiais dalijasi G. Markevičius.

Važiuojant triračiu aplink Lietuvą neišvengta ir nesklandumų – kelis kartus teko stoti ir remontuoti sugedusią transporto priemonę.

„Išbandymai prasidėjo antrą savaitę, pakeliui į Joniškį. Vieną kartą nukrito grandinė, laimei sustojo pakeleivis su automobiliu ir padėjo susitvarkyti. Tada teko dar kartą stoti pačiame Joniškyje, kur vietinis meistrelis ir velnių nudavė, kad per daug tepalo tepu ant grandinės ir žvaigždutės. Pasirodo, taip nereikia daryti. O maniau, kad tepalas grandinės, kaip sviestas košės, negadina. Vos neprisižaidžiau“, – juokauja rekordininkas.

Po prieš 6-erius metus patirto hemoraginio insulto pusės kūno nevaldantis vyras teigia, kad iššūkių kėlė ir savijauta: skaudėjo nevaldomą dešinę ranką, juosmenį ir sėdmenis, kasdien teko vartoti įvairius kremus ir priemones negalavimams lengvinti.

„Kasdien važiavau intensyviai, be didesnių pertraukų. Porą dienų įveikiau po 150 km, nors iš pradžių planavau gerokai mažesnį tempą. Šitaip spurtavęs likus dienai iki finišo stabtelėjau ilgesniam atokvėpiui, kad nereikėtų paskutinę dieną pasiduoti“, – sako G. Markevičius.

Labiausiai vyras džiaugiasi kelionės metu sutiktais žmonėmis – visais, kurie vaišino, priglaudė nakvynei, pasiūlė pagalbą ar palydėjo galiuką kelio savo apylinkėse. Piktų šunų, kuriais dažnai bauginami dviratininkai, taip pat nepasitaikė.

„Dalį kelio mane lydėjo draugas. Vienam keliauti buvo truputį sunku, tačiau keliaudamas vienas pats sau buvau šeimininkas, o ir liūdna tikrai nebuvo – klausiausi muzikos, filmavau kelionę ir dalinausi įspūdžiais savo paskyrose socialiniuose tinkluose“, – pasakoja jis.

Į Klaipėdą sugrįžusį rekordininką pasitiko ne tik žurnalistų, bet ir draugų bei artimųjų būrys.

„Sveikiname Gintautą sėkmingai pasiekus ne tik šios jam fiziškai sudėtingos kelionės finišą, bet ir naują Lietuvos rekordą. Jo atkaklumas ir ryžtas tik dar kartą įrodė, kad aktyvūs žmonės su negalia taip pat gali siekti pergalių tiek asmeniniame gyvenime, tiek profesionaliame sporte. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad galėjome būti Gintauto rekordinės kelionės dalimi“, – sako Margarita Norkutė, rekordininką remiančios „Bitė Lietuva“ prekės ženklo vadovė.

Iš viso kelionės aplink Lietuvą metu vyras su elektriniu triračiu įveikė daugiau kaip 1100 km atstumą. Uostamiestyje prasidėjęs maršrutas driekėsi per pasienio miestus: Šilutę, Pagėgius, Jurbarką, Šakius, Kudirkos Naumiestį, Vilkaviškį, Kalvariją, Lazdijus, Druskininkus, Varėną, Eišiškes, Šalčininkus, Medininkus, Švenčionis, Zarasus, Rokiškį, Biržus, Joniškį, Žagarę, Mažeikius, Skuodą, Darbėnus, Palangą ir baigėsi Klaipėdoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!