- Reklama -

Masažas sportininkams nėra naujas reiškinys ar rinkodaros triukas. Masažas yra patikimas sportininkų pasiekimų ir atsigavimo režimas jau nuo 776 m. pr. m. e., kai senovės olimpinių žaidynių sportininkams buvo reguliariai atliekamas masažas, kad jie būtų stipresni, greitesni, vikresni ir atsparesni. Dabar mes aiškiai suprantame tikrąją masažo naudą sportininkams. Daugybė tyrimų atskleidė tai, ką senovės praktikai žinojo jau seniai, ir yra daugybė priežasčių, kodėl sportinį masažą reikėtų įtraukti į savo kasdienybę.

Nugaros masažo nauda sportininkams

  • Traumų prevencija

Masažas sportininkams, kuris atliekamas sporto klube ir sveikatingumo centre alfasteps.com, prieš ir po fizinės veiklos padeda atpalaiduoti įsitempusius, įtemptus raumenis ir sąnarius, pagerina lankstumą ir judesių amplitudę. Intensyvios sporto treniruotės gali sukelti dideles sankaupas, randus ir sustingimą tose vietose, kur jungiasi fascijos, raumenys ir kiti audiniai, todėl sportininkai gali patirti traumų. Masažas pašalina randus ir sustingimą, o sportininkai tampa laisvesni ir pasiruošę didelio krūvio veiklai.

  • Greitesnis raumenų atsigavimas

Po treniruotės atsiradęs skausmas gali prailginti raumenų atsigavimo laiką tarp intensyvių treniruočių. Masažas gerina kraujotaką, todėl į skausmingas vietas patenka deguonies ir esminių gydomųjų maistinių medžiagų, todėl skausmas greičiau sumažėja ir sportininkai lengviau grįžta į darbą. Vienas konkretus tyrimas parodė, kad po sportinio masažo sportininkai jautėsi mažiau pavargę ir greičiau atsigavo.

  • Geresnis miegas

Daugybė tyrimų parodė, kad masažo veiksmingumas geresniam miegui užtikrinti yra labai svarbus. Ir nors vidutiniam žmogui reikia maždaug septynių-devynių valandų miego, kad būtų visiškai darbingas visą dieną, treniruojamiems sportininkams reikia vidutiniškai papildomos valandos miego per naktį, kad pasiektų maksimalų darbingumą. Miegas yra vienas svarbesnių sportinių rezultatų aspektų, o reguliarus masažas padeda sportininkams ir daugiau, ir ramiau išsimiegoti.

  • Geresnė kraujotaka

Masažo metu vyksta vadinamoji kraujagyslių plėtra. Tuomet kraujagyslės pradeda plėstis ir sumažėja kraujospūdis, todėl kraujas greičiau ir laisviau teka po visą kūną. Tai ypač svarbu sportininkams, nes dėl padidėjusios kraujotakos į raumenis patenka daugiau maistinių medžiagų, o tai padeda raumenims būti stipriems ir sveikiems. Po intensyvių treniruočių raumenys patiria mikrotraumų, dėl kurių atsiranda skausmingumas, o geresnė kraujotaka padeda svarbiausiems gijimo mechanizmams pasiekti karščiausias vietas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad geresnė kraujotaka leidžia organizmui pašalinti medžiagų apykaitos atliekas, skysčių perteklių ir nuovargio medžiagas, kurios kaupiasi raumenyse po treniruočių ar traumų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!