- Reklama -

Kompiuterinė diagnostika šiandien yra viena iš pagrindinių procedūrų, atliekamų automobiliui. Tai leidžia greitai ir efektyviai aptikti transporto priemonės veikimo klaidas, patikrinti jos techninę būklę ir aptikti galimus pažeidimus. Kaip tai tiksliai veikia ir ką ji apima?

Neseniai borto kompiuteris buvo traktuojamas kaip įdomus prabangių transporto priemonių priedas. Tačiau jis greitai įgijo būtinosios programėlės statusą ir šiandien ją galima rasti kiekvienoje automobilių kompanijų gaminamoje transporto priemonėje. Jo užduotis – nuolat rinkti duomenis iš jutiklių ir analizuoti automobilio būklę. Tai apima tokius duomenis kaip oro temperatūra, kuro slėgis arba kuro ir oro mišinio sudėtis.

Kiti jutikliai, prijungti prie borto kompiuterio, rodo galimus neatitikimus, o sistema juos rodo piktogramų ir kodų pavidalu prietaisų skydelyje. Čia atsiranda kompiuterinė diagnostika, t.y. kompiuterio prijungimas prie išorinio įrenginio ir patikrinimas, kas tiksliai vyksta su transporto priemone, kokia jos techninė būklė ir, galbūt, kas trukdo tinkamai veikti.

Taigi, jei susimąstome, kokia yra automobilio kompiuterinės diagnostikos nauda, ​​yra keletas atsakymų.

Tai procedūra, kuri – trumpai tariant – leidžia nustatyti transporto priemonės gedimus. Atraminė sistema yra prijungta prie išorinio nešiojamojo kompiuterio ir po kurio laiko ekrane pasirodo klaidų sąrašas. Šiame etape specialistas gali išsiaiškinti, kas trukdo eksploatuoti transporto priemonę. Taip sutaupoma daug laiko, energijos ir pinigų. Nebereikia ardyti automobilio į dalis, kad būtų nustatyta problemų priežastis. Bent jau iš pradžių.

Nieko keisto, kad šiandien servisuose viena dažniausiai atliekamų procedūrų yra automobilių diagnostika. Kokia tokio proceso nauda? Visų pirma – taupymas, o taip pat tikrumas, kad mūsų niekas neapgaus, pvz., perkant naudotą automobilį. Prieš pasirašydami sutartį su pardavėju, eikime su juo į servisą, kur specialistas prijungs transporto priemonę prie kompiuterio ir prieš mus patikrins, ar nėra klaidų ir gedimų.

Tai pagerina darbą, palengvina diagnostiką, padeda išvengti rimtų gedimų ir pavojų kelyje. Tačiau kad tai iš tikrųjų įvyktų, turime nuolat reaguoti į bet kokius nukrypimus nuo normos mūsų transporto priemonės eksploatacijoje. Pastebėję įspėjamąją lemputę, kreipkitės į mechaniką, kuris patikrins problemą ir išanalizuos automobilio būklę. Auto diagnostikos įranga yra būtina priemonė tiek profesionaliems mechanikams, tiek automobilių savininkams, norintiems savarankiškai atlikti transporto priemonės diagnostiką ir priežiūrą. Auto diagnostikos įrangą galima įsigyti autodiagus.lt.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!