- Reklama -

Žaliuzės yra svarbi interjero dizaino dalis, kuri ne tik reguliuoja šviesos patekimą į patalpą, bet ir suteikia kambariui stiliaus bei elegancijos. Pastaraisiais metais žaliuzių pasaulyje atsirado daugybė naujų tendencijų, kurios atspindi tiek funkcionalumo, tiek estetikos poreikius.

Kokios yra naujausios žaliuzių tendencijos?

Skandinaviškas stilius pasižymi šviesiomis spalvomis, minimalizmu bei natūraliomis medžiagomis. Šio stiliaus žaliuzės dažnai gaminamos iš šviesios medienos arba bambuko, kurios suteikia natūralumo ir jaukumo jausmą. Populiarūs yra ir balti arba šviesiai pilki atspalviai, kurie padeda sukurti erdvų ir šviesų interjerą. Be to, skandinaviško stiliaus žaliuzės dažnai yra paprastos konstrukcijos, be perteklinių detalių, pabrėžiančios praktiškumą ir estetiką.

  • Ruloninės žaliuzės

Ruloninės žaliuzės yra viena iš populiariausių žaliuzių rūšių dėl savo paprastumo ir funkcionalumo. Naujausios tendencijos apima įvairių audinių ir tekstūrų naudojimą, nuo visiškai užtamsinančių iki permatomų audinių, leidžiančių švelniai filtruoti šviesą. Taip pat populiarėja motorizuotos ruloninės žaliuzės, kurias galima valdyti nuotoliniu būdu arba išmaniuoju telefonu. Šis sprendimas suteikia papildomo patogumo ir leidžia lengvai reguliuoti šviesos patekimą į patalpą.

  • Horizontalios žaliuzės

Horizontalios žaliuzės, dažnai gaminamos iš aliuminio arba medienos, taip pat išlieka populiarios. Naujausios tendencijos apima platesnių lamelių naudojimą, kurios suteikia modernų vaizdą. Be to, rinkoje pasirodo vis daugiau spalvų ir tekstūrų, leidžiančių derinti žaliuzes prie įvairių interjero stilių. Horizontalios žaliuzės su integruotais LED apšvietimo elementais yra dar viena naujovė, suteikianti interjerui unikalumo ir funkcionalumo.

  • Vertikalios žaliuzės

Vertikalios žaliuzės grįžta į madą su naujais, moderniais dizainais. Šios žaliuzės yra puikus sprendimas dideliems langams arba stumdomoms durims. Dabartinės tendencijos apima natūralių medžiagų, tokių kaip lino ir vilnos, naudojimą, taip pat inovatyvius audinius, kurie gali atspindėti šviesą ir sumažinti šilumos patekimą į patalpą. Be to, vertikalios žaliuzės dabar dažnai yra derinamos su kitomis langų dangomis, pavyzdžiui, užuolaidomis, siekiant sukurti prabangų ir elegantišką interjero vaizdą.

  • Romėniškos žaliuzės

Romėniškos žaliuzės yra klasikinis pasirinkimas. Naujausios tendencijos apima drąsių raštų ir spalvų naudojimą, taip pat įvairių audinių derinimą, siekiant sukurti unikalų ir išskirtinį dizainą.

  • Plisuotos žaliuzės

Plisuotos žaliuzės, kurios gali būti gaminamos iš įvairių medžiagų, taip pat tampa vis populiaresnės. Jos yra labai universalios ir gali būti pritaikytos bet kokios formos ir dydžio langams. Naujausios tendencijos apima spalvų ir raštų įvairovę, leidžiančią kurti unikalius interjero sprendimus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!