- Reklama -

Visiems reikia atsipalaidavimo. Daugybė pareigų ar problemų, keliančių mums stresą ir baimę, verčia ieškoti akimirkos sau, kurioje galėtume atsipalaiduoti. Dažniausiai pirma mintis, kuri ateina į galvą, yra išeiti pasivaikščioti, pažaisti su augintiniu ar išsimaudyti karštoje vonioje.

Reikalingos atokvėpio akimirkos, nes per didelis stresas neigiamai veikia mūsų sveikatą. Kasdieniai iššūkiai ir spaudimas gali sukelti lėtinį stresą, kuris neigiamai veikia mūsų savijautą ir fizinę bei psichinę sveikatą. Tačiau retas iš mūsų galvoja apie meditaciją kaip būdą susidoroti su rūpesčiais.

Meditacija, nors praktikuojama daugelį amžių ir įvairiose kultūrose, populiarėja būtent dabar – XXI amžiuje. Sužinokite, kodėl meditacija yra veiksmingas būdas susidoroti su stresu, nerimu ir nervais.

Kas yra meditacija?

Meditaciją galima apibūdinti kaip proto lavinimą, kuris apima sąmoningumo ugdymą ir dažnai veda į pakitusią sąmonės būseną. Iš lotyniško žodžio „meditatio“ kilęs meditacija reiškia apmąstymą, apmąstymą ir gilinimąsi į mintis.

Meditacija yra praktika, kuri sutelkia dėmesį ir veda mus giliai į save kontroliuoti savo minčių ir emocijų chaosą. Sutelkiant dėmesį į kvėpavimą, mantrų kartojimą ar vizualizaciją, meditacija padeda mums atitrūkti nuo daugybės kasdienių rūpesčių ir nuraminti protą. Meditacija yra vertinga priemonė, leidžianti pasiekti pusiausvyrą ir palengvėjimą.

Meditacija apima daugybę skirtingų praktikų, kurios naudojamos siekiant padidinti gyvybinę energiją, atsipalaiduoti ir ugdyti teigiamus jausmus, tokius kaip meilė, kantrybė ir užuojauta.

Nors meditacija turi gilias istorines šaknis, siekiančias senovėje, kur ji buvo religinių tradicijų ir socialinių įsitikinimų dalis, dabar ji yra Rytų religijų, tokių kaip budizmas, konfucianizmas ir induizmas, pagrindas. Tai taip pat svarbus jogos, populiarios mūsų pasaulio dalyje, elementas.

Žmonės, kurie praktikuoja meditaciją, sako, kad tai padeda išvalyti protą. Ypatingai rekomenduojama žmonėms, kurie, priblokšti tempo ir perteklinių dirgiklių, turi miego sutrikimų. Meditacija naudojama siekiant palengvinti įvairias sveikatos problemas, tiek fizines, tiek psichines. Meditacija stipriai veikia nerimą ir nervingumą.

Žmonės, kenčiantys nuo įvairių rūšių nerimo sutrikimų, tokių kaip socialinis nerimas, fobijos ar generalizuotas nerimo sutrikimas, dažnai patiria per didelį emocinį susijaudinimą ir sunkumų nuramina protą, meditacija jiems gali būti puiki išeitis. Tai technika, kuri vis labiau pripažįstama kaip priemonė įveikti šiuolaikinio gyvenimo iššūkius ir įtampą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!