- Reklama -

Nieko nėra blogiau, nei nusipirkus naują sofą ir grįžti namo pastebėti, kad jūsų katė ar kačiukas suplėšė ją į skutelius, arba rasti gilių įbrėžimų šviežiai nudažytuose durų rėmuose. Kačių draskomi baldai gali būti tikra problema. Kartais gali atrodyti, kad jūsų katė nori sukelti problemų, tačiau svarbu žinoti, kad toks draskymasis yra giliai įsišaknijęs instinktas ir turi daug naudos jos sveikatai ir gerovei. Aptarkime, ką daryti jei katė drasko baldus.

Kaip neleisti katėms draskyti baldų?

Geriausias būdas neleisti katėms draskyti baldų – suteikti joms daugybę galimybių draskytis namuose. Lauke katės drasko medžius ir stulpus, todėl gera idėja tai imituoti viduje naudojant įvairių tipų draskykles.

Įsitikinkite, kad įsigijote tik geros kokybės, tvirtas draskykles, kad jos neklibėtų, kai katė jomis naudojasi, nes tai gali ją atbaidyti. Taip pat turėtumėte įsitikinti, kad draskyklė katėms yra pakankamai aukšta, kad augintinis galėtų išsitiesti iki pat viršaus ir taip lavinti svarbius raumenis.

Taip pat galite pabandyti pasirūpinti audinių atraižomis, žieve dengtais rąstais, spygliuočių medienos likučiais arba sizalio pluoštu, kad būtų daug įvairovės. Kai jūsų augintiniai turės šių smagių daiktų, mažiau tikėtina, kad jie taikysis į jūsų baldus.

Draskyklės vieta namuose yra svarbi

Draskykles namuose išdėliokite tose vietose, kuriose jūsų katė jau mėgsta ilsėtis, arba šalia daiktų, kuriuos ji jau drasko (pvz., sofos porankio). Gera idėja yra ir netoli miegojimo vietų, nes dauguma kačių mėgsta išsitiesti ir pasikrapštyti, kai pabunda.

Jei jūsų katė neatrodo susidomėjusi draskykle, galbūt norėsite apsvarstyti variantą su kabančiu žaislu, kad paskatintumėte ją tyrinėti arba galite pridėti šiek tiek kačių kramtukų.

Užkirskite kelią pakartotiniams baldų pažeidimams

Jei svarstote, kaip sustabdyti kates nuo pakartotinio baldų draskymo, turėtumėte įsitikinti, kad kruopščiai išvalėte atitinkamą (-us) daiktą (-us), kad pašalintumėte kvapo žymes, nes katės dažniau drasko vietas, kai jaučia, kad jų kvapas silpsta, ir nori jį „papildyti“. Rekomenduojame naudoti švelnų, netoksišką, tam tikram plotui tinkamą tirpalą, o tada įsitikinkite, kad katė nesiartins prie tos vietos, kol jis išdžius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!