- Reklama -

Šviežia vištiena, tai dažnoje virtuvėje sutinkamas maisto produktas. Ši mėsa yra mėgstama daugelio žmonių. Ji yra lengvai virškinama, patiekalai iš vištienos gali būti paprastai ir greitai paruošiami. Vištiena tinka virti sriuboms, troškiniams, kepimui orkaitėje ar ant laužo. Šią vasarą siūloma išbandyti dar kelis receptus iš šviežios vištienos.

Siūlomus patiekalus galėsite ruošti ir orkaitėje, ir kepti ant laužo. Jus maloniai nuteiks ne tik patiekalų skonis ir kaina, bet ir nesudėtingas jų paruošimas.

Vištienos iešmeliai su daržovėmis

0,5 kg vištų krūtinėlės supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais ir sudėkite į indą. Dėkite druskos pagal skonį, grūstų juodųjų pipirų, provanso žolelių, jei mėgstate, patarkuokite imbiero šaknies. Viską gerai išmaišykite. Užpilkite 2 šaukštus sojų padažo ir vėl išmaišykite. Palikite pasimarinuoti keletui valandų. Jauną cukiniją pjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir perpjaukite juos pusiau. Perpjaukite per pusę ir vyšninius pomidorus. Ant medinių iešmelių pakaitomis verkite vištienos gabalėlius pomidorų puseles ir cukinijų griežinėlių puseles, jei mėgstate verkite ir paprikos gabaliukų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba ant laužo.

Pikantiškos vištienos blauzdelės

0,6 kg šviežių blauzdelių dėkite į indą, kuriame marinuosite. Į nedidelį indelį dėkite pusę šaukštelio druskos, grūstų juodųjų pipirų, maltų kalendrų, saldžiosios paprikos miltelių, jei mėgstate aštriau, aitriosios paprikos dribsnių ir cinamono. Pridėkite smulkiai pjaustyto svogūno ir skiltelę ar dvi smulkiai pjaustyto česnako, įtarkuokite ketvirčio apelsino žievelės. Viską gerai išmaišykite, suberkite ant blauzdelių ir jas įtrinkite prieskonių mišiniu. Atskirame indelyje sumaišykite 2 – 3 šaukštus sojų padažo, 1 šaukštą aliejaus ir šaukštelį ar du medaus. Užpilkite ant blauzdelių ir vėl išmaišykite. Gražiai, keliais sluoksniais sudėkite blauzdeles ir paspauskite rankomis. Uždenkite indą ir palikite blauzdeles marinuotis keletui valandų arba per naktį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba lauke ant grotelių.

Linkime gardžių vasaros atradimų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!