- Reklama -

Vytenis Paulauskas

Ateityje Lietuvos pensininkų laukia sunkūs laikai dėl mažėjančio dirbančiųjų skaičiaus ir didėjančio pensininkų skaičiaus. Todėl norint, kad pensininkai ir ateityje gautų dideles pensijas, būtina į Lietuvą įsileisti 700 tūkstančių imigrantų iš trečiųjų šalių, kurie ir uždirbs tas pensijas pensininkams.

Tokios rekomendacijos, kaip gelbėti pensininkus, nuolat skamba tiek iš Lietuvos banko, tiek ir iš kitų Lietuvos elitui priklausančių ekonomistų, o taip pat iš užsienio ekspertų lūpų.

Šios idėjos yra labai panašios į tai, kaip mąstė ir Amerikos vergvaldžiai bene prieš du šimtus metų. Jie grobė negrus Afrikoje ir juos gabeno į Ameriką tam, kad tie vergai dirbtų, tarnautų vergvaldžiams tuo užtikrindami gerą vergvaldžių gyvenimą.

Deja, situacija pasaulyje jau pasikeitė ir žmonija gali apsieiti ir be vergų darbo.

Kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, Lietuvos politinis elitas galvojo, kad greitai lietuviai gyvens taip gerai, kaip švedai, švediškas gyvenimas buvo lietuvių idealas. Ir iš tikrųjų švedams buvo galima pavydėti – ten visi žmonės gerai gyveno, buvo didelės socialinės garantijos, dideli atlyginimai ir pensijos. Švedijoje nusikaltimų beveik nebūdavo, o tiems žmonėms, kurie vis dėlto nusikalsdavo, kalėjimas kone prilygo sanatorijai.

Tačiau švedai nutarė, kad jie gali priimti neribotą skaičių atvykėlių iš trečiųjų šalių. Gal švedai tikėjosi, kad jie tokiu būdu dar labiau pagerins savo gyvenimą, kad švedų pensininkai dėl atvykusių imigrantų darbo gaus dar didesnes pensijas, kad imigrantai pagerins valstybės finansinę padėtį? Deja, įvyko priešingai. Švedija pagal nusikalstamumą ėmė pirmauti visoje Europos Sąjungoje, padidėjo nedarbas, atvykėliai ne padėjo spręsti kokias nors Švedijos problemas, bet patys sukėlė didžiules problemas, kurių praktiškai net ir neįmanoma išspręsti.

Imigrantai ne tik yra pigi darbo jėga darbdaviams, bet jiems reikalingos ir įvairios socialinės paslaugos, sveikatos apsauga, o jų šeimos nariams, vaikams būtina užtikrinti nemokamą švietimą. Norint palaikyti tvarką imigrantų tarpe reikia daugiau policininkų, o kai imigrantai sulaukia pensinio amžiaus, reikia jiems mokėti ir pensijas.

Jeigu sudėsime visas pajamas ir išlaidas, tai pamatysime, kad imigrantų įsivežimas į Lietuvą atneša vien tik nuostolius valstybei. Be to, reikia suprasti, kad sėkmingai integruoti į visuomenę įmanoma kelis ar keliolika imigrantų, o jeigu jų valstybėje atsiranda šimtai tūkstančių (kaip, beje, dabar yra Lietuvoje), tai jie ima diktuoti sąlygas svetimai valstybei, į kurią jie atvyko.

Tiesa, dabar dauguma atvykėlių yra ukrainiečiai, rusai ir baltarusiai. Jie kelia mažesnę grėsmę Lietuvai, nes pasibaigus karui, daugelis jų grįš į savo šalis, nes reikės atstatyti tai, ką sugriovė V. Putinas. Taip pat šių tautybių atstovai savo mentalitetu, gyvenimo būdu lietuviams yra artimi. O štai atvykėlių iš Azijos, Artimųjų Rytų, Afrikos gyvenimo būdas, papročiai labai skiriasi nuo lietuvių. Be to, jų yra labai daug. Pavyzdžiui, vien Tadžikijoje žmonių gyvena daugiau negu Ukrainoje. Kas bus, jeigu, kaip daro dabartinė Lietuvos valdžia, jiems bus plačiai atidaryti vartai į Lietuvą?

Deja, Lietuvos valdžia demonstruoja visišką bejėgiškumą, nesugebėdama užtikrinti net ir minimalių reikalavimų. Lietuvos valdžiai Lietuvos konstitucija, kuri sako, kad Lietuvoje valstybinė kalba yra lietuvių, tarsi neegzistuoja. Todėl aptarnavimo sferoje, kur būtina bendrauti su klientais, leidžiama dirbti asmenims nemokantiems lietuvių kalbos.

Kiek milijonų imigrantų trūksta iki didesnių pensijų?

Lietuvos prezidentas G. Nausėda neseniai pasakė, kad jeigu Lietuvoje būtų toks gyventojų tankumas kaip Belgijoje, tai Lietuvoje galėtų gyventi 25 mln. žmonių. Belgija yra Europos širdis, todėl ji yra ir pavyzdys Lietuvos politikams, kaip reikia gyventi.

Lietuva deklaruoja, kad ji yra labai atvira šalis, ką demonstruoja ir jos pastaruoju metu vykdoma ypač liberali imigracinė politika. Lietuvoje gyvena tik 2,5 mln. žmonių, nors, jeigu tikėsime Lietuvos prezidento G. Nausėdos įžvalgomis, joje galėtų gyventi dešimt kartų daugiau – 25 mln. žmonių. Taigi, turime apie 20 mln. žmonių neužimtų gyvenamųjų vietų.

Pagal panašią metodiką Lietuvoje skaičiuojamas ir mokyklų efektyvumas. Pavyzdžiui, jeigu pagal valdžios nustatytą normatyvą klasėje turi būti ne mažiau kaip 21 mokinys, o yra, pavyzdžiui, tik 15, tai reiškia, kad klasėje yra 6 neužimtos vietos, o tai rodo, kad mokykla veikia neefektyviai ir tokiai klasei reikia neskirti finansavimo, o mokyklą uždaryti.

Taigi, vadovaujantis tokia Lietuvos valdžios vykdoma politika, reikia galvoti, iš kur atsigabenti tuos 20 mln. žmonių, kurių Lietuvai neva trūksta.

Į Lietuvą ir perkelsime Izraelio valstybę ir Graikiją?

Dar prieš tris dešimtis metų, atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę, šalies intelektualai paskelbė, kad Lietuva yra Šiaurės Atėnai ir Šiaurės Jeruzalė. Tad gal į Lietuvą ir perkelkime Izraelio valstybę ir Graikiją? Šiose valstybėse yra maždaug po 10 mln. žmonių. Tad jas perkėlus ir susidarytų Lietuvai trūkstamų žmonių skaičius.

Šiuo metu Izraelio valstybę iš visų pusių supa priešai, kurie siekia ją sunaikinti. Jokių prošvaisčių šioje konfrontacijoje nesimato. Žydai po Antrojo pasaulinio karo sukūrė savo valstybę siekdami išvengti tokios katastrofos, kurią patyrė jų tauta per karą, kai vokiečių nacistai iškėlė tikslą sunaikinti žydų tautą. Todėl Europoje žydams gyventi buvo nesaugu.

Tačiau dabar padėtis iš esmės pasikeitė. Dabar žydų valstybę sunaikinti siekia aplink Izraelio valstybę gyvenantys radikalieji musulmonai, o vokiečiai iš žiaurių nacistų pavirto į švelnius pūkuotus avinėlius, atgailaujančius už praeities nuodėmes. Todėl jie žydams jokios grėsmės jau nebekelia.

Saliamonas Vaintraubas savo knygoje ,,Akredituotas savo kartai“ rašo: „Vokiečiai visiems laikams griežtai atsiribojo: pasmerkė nacius, juos teisė, antisemitai neprasižios, jaunimą apipylė literatūra, sąžiningai bylojančia apie nemalonią praeitį. Man begulint Berlyno šv. Gertrūdos vienuolyno ligoninėje, tokių knygų siūlė mus lankiusi katalikė vienuolė. Tad Vokietijai pretenzijos nereiškiamos: ji pasielgė dorai. Lankiausi žydų bendruomenės rūmuose Berlyne. Pasaka!“

Taigi, vokiečiai žydams sukūrė pasaką ir jie Vokietijai jokių pretenzijų neturi. Turi tik lietuviams. Todėl lietuviai galėtų pasekti vokiečių pavyzdžiu ir išpirkti savo tikras ar tariamas kaltes žydams, pasikviesdami juos į Lietuvą ir sukurdami čia jiems pasaką.

Beje, vokiečių brigadai sukurti pasaką Lietuvoje lietuviai jau pasižadėjo. Vokiečių brigada galėtų ginti ir žydus, jeigu jie persikeltų į Lietuvą. Jeigu iš vakarų pusės žydai, gyvendami Lietuvoje, jokių priešų neturėtų, tai kaip būtų su agresyvia Lietuvos rytine kaimyne Rusija? Manau, kad šiuo atveju žydai galėtų padėti ir lietuviams išvengti karo su Rusija. Nors ne visada Tarybų Sąjungos santykiai su Izraeliu buvo geri, tačiau Izraelyje yra nemažai žydų tautybės žmonių, kurie yra rusakalbiai.

Kadaise Tarybų Sąjungos valdžia, kuri praktiškai nieko neišleisdavo iš šalies, vis dėlto leido išvažiuoti į Izraelio valstybę asmenims, turintiems žydiškas šaknis, kuo pastarieji ir pasinaudojo. Todėl visą laiką buvo pastebimas tamprus ryšys tarp Tarybų Sąjungos (vėliau Rusijos) ir Izraelio piliečių. Be to, žydai yra dėkingi rusams už tai, kad kadaise jie nukirto galvą fašistinei vokiškai hidrai, tuo nutraukdami žydų genocidą.

Jeigu žydai persikeltų į Lietuvą, tai Lietuvos ekonomika suklestėtų. Juk jie yra puikūs prekybininkai, verslininkai, bankininkai. Kai jie sukūrė savo valstybę, tai paaiškėjo, kad jie ir kariauti moka labai gerai, nors anksčiau niekas tuo netikėjo.

Graikus išvarys iš Graikijos klimato kaita?

Gali atrodyti keistas mano siūlymas į Lietuvą perkelti ir Graikiją. Juk susidaro įspūdis, kad ir dabar jie gyvena kaip pasakoje – puikus klimatas, milijonai Graikiją aplankančių turistų. Lietuviai Graikijoje taip pat jaučiasi labai gerai, saugiai, jie ten perkasi vilas, gal kasa ir bunkerius, kuriuose tikisi, kad bus apsaugoti nuo visų pasaulyje egzistuojančių negandų.

Deja, mokslininkai prognozuoja, kad situacija gali keistis. Mat vyksta klimato kaita – atšilimas. Jau dabar Graikijoje vasarą oras įkaista iki 40 laipsnių, dega miškai. O ateityje, jeigu valstybės, kaip jos elgiasi šiuo metu, nenorės kovoti su klimato kaita, tai oro temperatūra gali pakilti iki 50 ir daugiau laipsnių. Klimato kaita paskatins ir gyventojų migraciją, kaip, beje, pastaruoju metu migruoja gyvūnija, dėl visuotinio atšilimo keičiasi ir augmenija. Gyventojai iš Graikijos ir kitų pietinių valstybių kelsis į šiaurines valstybes, o į Graikiją galės atsikelti gyventojai iš Afrikos, kurie yra įpratę prie didelių karščių, ir, kurie jau dabar labai nori atsikraustyti į Graikiją.

Tiesa, prisimenu ir kitokias mokslininkų prognozes. Prieš keliasdešimt metų jie aiškino, kad, vykstant klimato kaitai, Golfo srovė, kuri daro didelę įtaką visos Europos klimatui, daro jį švelnesnį, šiltesnį, gali pakeisti savo kryptį, ir tada Europai grėstų atšalimas ar net visiškas sušalimas.

Taigi, grėsmės tyko žmones iš visų pusių – arba atšilimas, arba atšalimas, arba branduolinis susinaikinimas. Ir, matyt, nėra tokio bunkerio, kuriame būtų galima pasislėpti nuo visų tų grėsmių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!