- Reklama -

Kreditas yra piniginė prievolė, kurią vienas asmuo ar įmonė suteikia kitam asmeniui ar įmonei. Tai reiškia, kad gavęs kreditą, turite grąžinti ne tik pačią pasiskolintą sumą, bet ir papildomai sumokėti palūkanas.

Paprasčiau tariant, kreditas – tai paskola, pinigų šaltinis.

Ką galima įsigyti naudojant kreditą?

Kreditas suteikia galimybę įsigyti įvairių prekių ar paslaugų, kurių negalėtume įsigyti iš karto sumokėdami visą sumą. Kreditas gali būti puikus įrankis siekiant finansinių tikslų, tačiau svarbu juo naudotis atsakingai. Štai keletas patarimų, kaip protingai naudoti kredito pinigus:

  1. Stebėti išlaidas: nuolat sekite, kiek išleidžiate ir už ką. Taip lengviau suprasti, ar laikotės savo biudžeto.
  2. Mokėti laiku: laiku atlikite mėnesines įmokas. Vėlavimas gali lemti didesnes palūkanas ir sugadinti jūsų kredito istoriją.
  3. Nemokėti už nereikalingus dalykus: venkite pirkti impulsyvių pirkinių. Naudokite kreditą tik būtiniausioms išlaidoms.
  4. Naudoti kredito kortelę kaip įrankį, o ne kaip papildomą pajamų šaltinį: Nepamirškite, kad kreditas – tai skola, kurią reikia grąžinti.
  5. Nustatyti mėnesinį išlaidų limitą: prieš naudojantis kortele, nuspręskite, kiek pinigų galite sau leisti išleisti per mėnesį.
  6. Naudoti tik dalį kredito limito: nesistenkite išnaudoti viso jums suteikto kredito limito.
  7. Turėti atsarginį fondą: sudarykite nedidelį taupymo fondą netikėtoms išlaidoms. Taip išvengsite situacijos, kai tenka imti papildomą kreditą.
  8. Jei kyla sunkumų, kreiptis į banką: jei jums sunku įvykdyti įsipareigojimus, kuo anksčiau kreipkitės į banką. Galbūt jie pasiūlys jums pertvarkyti skolą.

Imant didelį kreditą, priimamas vienas svarbiausių finansinių sprendimų gyvenime. Tokiu atveju, turėti šalia patyrusį finansų patarėją – ne prabanga, o investicija į savo finansinę ateitį. Štai kelios priežastys, kodėl: išsamus finansinės situacijos įvertinimas – patyręs patarėjas atliks išsamią jūsų finansinės situacijos analizę. Jis įvertins jūsų pajamas, išlaidas, turimą turtą, įsipareigojimus ir kitus svarbius veiksnius, kurie gali turėti įtakos jūsų gebėjimui grąžinti kreditą.

Tinkamo kredito pasirinkimas: finansų rinkoje siūloma daugybė skirtingų kreditų. Patarėjas padės išsirinkti jums tinkamiausią kreditą, atsižvelgiant į jūsų poreikius, galimybes ir rizikos toleranciją.

Sąlygų derybos: patarėjas gali padėti jums derėtis su kreditoriumi dėl palankesnių kredito sąlygų, tokių kaip mažesnė palūkanų norma ar ilgesnis grąžinimo terminas.

Ilgalaikio finansinio plano sudarymas: patarėjas padės jums sudaryti ilgalaikį finansinį planą, kuriame bus numatytos ne tik kredito grąžinimo sąlygos, bet ir kiti finansiniai tikslai, pavyzdžiui, taupymas, investavimas ar būsto įsigijimas.

Rizikų valdymas: patarėjas padės jums įvertinti su kreditu susijusias rizikas ir išsirinkti tinkamas rizikos valdymo priemones.

Nepriklausoma nuomonė: Patarėjas pateiks jums nepriklausomą nuomonę apie jūsų finansinę situaciją ir padės priimti svarbius sprendimus.

Gavus kreditą, svarbu nepasiklysti ir išlaikyti finansinę pusiausvyrą. Štai keli patarimai, kaip protingai planuoti pirkinius

  1. Realus biudžeto sudarymas:

Įvertinkite visas pajamas ir išlaidas: įtraukite ne tik mėnesines įmokas už kreditą, bet ir visas kitas būtinas išlaidas (maistas, būstas, transportas, pramogos). Išskirkite nebūtinas išlaidas: peržiūrėkite savo išlaidas ir identifikuokite sritis, kuriose galite sutaupyti. Sukurkite atskirą kategoriją kredito įmokoms: taip lengviau sekti, kiek pinigų skiriate skolų grąžinimui.

  1. Prioritetinis pirkinių sąrašas:

Būtiniausi pirkimai pirmiausia: susikurkite pirkinių sąrašą, kuriame pirmose vietose būtų būtiniausi daiktai (maistas, vaistai, komunaliniai mokesčiai). Atidėkite didesnius pirkinius: Jei planuojate įsigyti brangesnį daiktą, atidėkite jį vėlesniam laikui, kol įmokėsite dalį kredito.

  1. Grynieji pinigai vietoj kortelės:

Nustatykite savaitės/mėnesio limitą grynaisiais: taip lengviau kontroliuoti išlaidas ir išvengti impulsyvių pirkinių. Palikite kreditinę kortelę namuose: jei neturite grynaisiais, lengviau išleisti daugiau nei planavote.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!