- Reklama -

Saulėtos dienos traukia mus į lauką, kviečia pasimėgauti šiluma ir dovanoti odai auksinį spindesį. Tačiau saulė – galingas elementas, ir norint gauti iš jos tik geriausią, svarbu žinoti, kaip švelniai ją įsileisti į savo kasdienybę. Žinoma, saulės šaltuoju metų laiku mums neužtenka, todėl čia galime pagalvoti ir apie soliariumus.

Visgi, tinkamai paruošta oda ne tik dailiai įdegs, bet ir išliks sveika. O gerai prižiūrėtas įdegis, tarsi prisiminimas apie vasarą, gali jus lydėti dar ilgai po paskutinio deginimosi seanso. Kaip tai padaryti? Viskas prasideda nuo mažų, tačiau esminių įpročių.

Kaip paruošti odą deginimosi seansui soliariume?

Norint, kad soliariumo seansas būtų ne tik veiksmingas, bet ir saugus, būtina pasirūpinti tinkamu odos paruošimu. Soliariumas, kaip ir natūrali saulė, veikia odą intensyviai, todėl svarbu atkreipti dėmesį į keletą esminių žingsnių, kad įdegis būtų tolygus ir oda išliktų sveika.

Odos šveitimas

Prieš einant į soliariumą, rekomenduojama atlikti švelnų odos šveitimą. Ši procedūra padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, kad įdegis būtų tolygus. Naudokite natūralius šveitiklius arba specialiai tam skirtas priemones, kurios nepažeidžia odos. Labai svarbu išlaikyti pusiausvyrą – šveisti odą pakankamai, bet ne per stipriai, kad nesudirgintumėte jautrių vietų.

Odos drėkinimas

Po šveitimo būtina gerai sudrėkinti odą. Drėkinamasis kremas ar aliejus suteikia odai elastingumo, apsaugo nuo išsausėjimo ir padeda išlaikyti sveiką įdegį. Soliariumo UV spinduliai džiovina odą, todėl drėkinimas prieš ir po procedūros yra ypač svarbus. Svarbiausia pasirinkti priemones be alkoholio, nes jis gali dar labiau sausinti odą.

Saulės apsauga soliariume

Nors soliariumas skirtas įdegiui, UV spinduliai gali pažeisti odą. Apsauginis kremas su SPF, pritaikytas soliariumams, padės išvengti nudegimų ir apsaugos nuo žalingo UV spindulių poveikio. Rinkitės priemones, sukurtas būtent soliariumo naudojimui, nes jos suteikia odai apsaugą be įprastų lauko apsauginių kremų riebumo.

Laikas soliariume

Jei soliariume lankotės pirmą kartą arba jūsų oda jautri, pradėkite nuo trumpesnių seansų – 3 – 5 minučių. Tai leis odai prisitaikyti ir sumažins nudegimo riziką. Po pirmųjų seansų laiką galite palaipsniui didinti, bet niekada neskubėkite – saugumas ir sveikata yra svarbiausi.

Tinkama apranga

Soliariumo metu labai svarbu užtikrinti, kad jūsų oda galėtų kvėpuoti. Naudokite natūralių audinių drabužius, kurie nespaustų ir nedirgintų odos. Taip pat rekomenduojama nusiimti visus papuošalus, kad jie nesugadintų įdegio linijų arba neįkaistų ir nesudirgintų odos.

Vanduo prieš ir po seanso

Kaip ir natūralaus saulės spinduliavimo metu, UV šviesa gali sukelti dehidrataciją. Prieš soliariumo procedūrą rekomenduojama išgerti vandens, kad užtikrintumėte tinkamą odos drėgmės lygį ir išvengtumėte dehidratacijos. Po seanso taip pat svarbu atstatyti skysčių balansą ir tęsti odos drėkinimo ritualą.

Kaip išlaikyti įdegį ilgiau?

Norint išlaikyti įdegį ilgiau, svarbiausia yra rūpintis odos sveikata ir jos drėkinimu. Drėkinimas yra pagrindinis žingsnis – oda turi būti reguliariai maitinama losjonais, aliejais ar kremais, kurie ne tik palaikys drėgmę, bet ir suteiks odai elastingumo. Po saulės vonių ar soliariumo seansų, rekomenduojama naudoti specialius produktus, kurie padeda išlaikyti įdegį – jie dažnai gali būti praturtinti alaviju, kokosų aliejumi ar taukmedžio sviestu, kurie ramina ir drėkina odą.

Vandens balansą palaikantis maitinimas taip pat svarbus – labai svarbu gerti pakankamai vandens, nes jis padeda odai išlaikyti drėgmę ir ilgiau išlaikyti sveiką spindesį. Taip pat venkite per daug šveisti odą – šveitikliai gali pašalinti viršutinius odos sluoksnius, kur laikosi jūsų įdegis. Vietoj to, rinkitės švelnesnius kūno prausiklius.

Atsargiai su karštu vandeniu – ilgi karšti dušai ar vonios gali sausinti odą, todėl geriau rinktis vėsesnę vandens temperatūrą, kad įdegis neišbluktų per greitai. Reguliarios drėkinimo procedūros ir saikingas odos valymas padės ne tik išlaikyti įdegį, bet ir išvengti odos išsausėjimo bei skilinėjimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!