- Reklama -

Leidinys The Wall Street Journal (WSJ) paviešino savo tyrimą, kuriame paaiškėjo, kad Nord Stream dujotiekių susprogdinimą organizavo Ukrainos valdžia.

(Ach, kiek mes jau girdėjome patikinimų, kad tai tik rusų darbas – jei tuo netiki, tai esi valstybės priešas).

Leidinyje rašoma:

„Operaciją dėl Nord Stream sprogdinimo paruošė grupė aukštų Ukrainos karininkų bei verslininkų ir šiai operacijai vadovavo buvęs Ukrainos armijos vadas V. Zalužnyj.

V. Zelenskis iš pradžių šią operaciją palaimino, tačiau gavęs CŽV nurodymą, pareikalavo šią operaciją atšaukti. Tačiau V. Zalužnyj jam nepakluso“.

WSJ kalbėjosi su keliais aukštais Ukrainos pareigūnais, dirbančiais gynybos ir saugumo srityje. Tie pareigūnai arba dalyvavo diversijoje, arba buvo apie tai informuoti. Visi jie buvo įsitikinę, kad tuo metu Kijevas šią diversiją laikė savo teisėtu tikslu. Visi nurodymai, liečiantys šią operaciją, buvo žodiniai – tam, kad neliktų jokių įrodymų.

WSJ turima informacija rodo, kad Vokietijos vykdomas tyrimas dabar nukreiptas į V. Zalužnyj ir jo padėjėjus. O gauti tyrimo rezultatai gali gerokai pagadinti Ukrainos ir Vokietijos santykius.

Kai kurie Vokietijos politiniai lyderiai būtų linkę ignoruoti tyrimo rezultatus, nes jie gali pakenkti jų vykdomai karinių veiksmų Ukrainoje politikai, tačiau tyrimo ėmėsi nepriklausoma Vokietijos policija.

„Mūsų kritiškai svarbią infrastruktūrą sunaikino šalis, kurią mes palaikėme masiniu ginklų siuntimu ir milijardais pinigų“, – leidiniui teigė aukštas Vokietijos pareigūnas, susipažinęs su tyrimo medžiaga.

Dar vakar kone visi pasaulio leidiniai mirgėjo informacija apie tai, kad Vokietija išdavė arešto orderį vienam Ukrainos piliečiui, eilėje – dar kokie penki. Tai nardytojai, padėję sprogmenis po dujotiekiu.

P.S. Diversantai, pripratę prie korumpuotos savo šalies valdymo struktūros, padarė didžiulį neapsižiūrėjimą: Europoje vis tik yra šalių, kurios turi nepriklausomai nuo politikų veikiančią policiją ir jos tyrėjus.

Dar prieš metus LRT ekspertai (toks Aurimas Navys) vis mus protino, jog „Svarstymai, kad Nord Steam sprogdinimus organizavo Ukraina, yra naudingi Rusijai“ ir bla bla bla

Įdomu, ar ir toliau LRT mums pasakos, kad žolė yra ne žalia, o raudona?

O gal kokia nors Zosė vėl man paporins, kad leidinį WSJ ir Vokietijos policiją nupirko Kremlius? Nu tai pasakokit, šiandien juk išeiginė, tai laiko tiems pasakojimams yrrrr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!