- Reklama -

Jolanta Blažytė

Dalinuosi dar vienu objektyvios informacijos suteikiančiu straipsniu iš „Asia Times“ leidinio.

„Jei lapkričio mėnesį JAV Prezidentu taps D.Trumpas, o viceprezidentu J.D. Vance, tai nuo 1945 metų Euroatlantinį užsienio politikos kursą laikanti Amerika persiorientuos į Indijos – Ramiojo vandenyno regioną.

Europos lyderiai panikuoja ne be reikalo: dar 2024 m. balandį J.D. Vance parašė didžiulį straipsnį NY Times, kuriame tvirtino, kad Ukraina turėtų atsisakyti savo suvereniteto bei 1991m sienų ir pradėti derybas su Rusija.

Jeigu Amerika nutrauks pagalbą Ukrainai, tai mažai tikėtina, kad Europos sąjungininkai pajėgs užpildyti šią skylę. Be JAV karinių technologijų, o taip pat be komunikacijos ir žvalgybos tinklo, kurį suteikti gali išskirtinai tik JAV, Ukraina neturi jokių šansų pasipriešinti Rusijai.

Nepaisant tokių baiminimųsi, Vokietija taip pat sekančiais metais planuoja sumažinti Ukrainai karinę pagalbą… du kartus. Tokiu būdu Vokietija siunčia signalą, kad pagrindiniai JAV sąjungininkai Europoje neužims JAV paliktos tuščios vietos.

Todėl nenuostabu, kad net Ukrainos prezidentas V. Zelenskis leidžia suprasti, kad derybos su Rusija, tikriausiai, artėja.“

Tuo tarpu mano kaimynė Zosė ir toliau dėsto, kad jeigu Putinas nebus sustabdytas Ukrainoje, tai rusai puls mus. Paklausus, kaip tas Putinas galėtų būti sustabdytas, Zosė man atsako: „Jeigu tu nerašinėsi čia visokių vatnikiškų straipsnių, tai Putinas bus sustabdytas“.

O aš vi tiek rašinėsiu. Mano FB sekėjai prašo, sako, užkniso ta LRT…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!