- Reklama -
'Fronto' partijos pirmininkas A.Paleckis (KK nuotr.)

Naujosios sąjungos jau nėra, valstiečiai liaudininkai iš politikos eliminuoti, o „Fronto“ partijos iki savivaldybių rinkimų neliks – ji išsivaikščios. Tai – tik nuotrupa iš kai kurių mūsų politikų pasitarimo, kur laikas nuo laiko susitikusi kairė ir dešinė nubrėžia strategines mūsų politinio gyvenimo kryptis ir nurodo vyrukams iš Vytenio gatvės darbo barus. Nes pagrindinis ir strateginis vadinamųjų „tradicinių“ „plano komiteto“ tikslas – dvipartinė sistema Lietuvoje. „Ir kitaip čia nebus“, – sako šaltiniai iš „tradicinių“ tarpo.

Kadaise, kaip alternatyva Darbo partijai, partijai Tvarka ir teisingumas, Naujajai sąjungai ir „Frontui“, sukurtas Arūno Valinsko „žvaigždžių“ projektas, atrodo, viršijo visus savo kūrėjų lūkesčius. Turėjęs tik sumažinti minėtų partijų balsus per Seimo rinkimus, Arūno Valinsko projektas visiškai netikėtai įvažiavo į Seimą antru numeriu pats ir dėl to privertė susirūpinti net tuos, kurie šitą projektą pagimdė. Nes planuota tai juk buvo visiškai kitaip, tačiau lietuviai rinkėjai pasirodė kaip ir visada – neprognozuojami. Ir jeigu jau taip… Televizijose, laikraščiuose, žurnaluose ir t.t., tik ir matai – Arūnas Valinskas ir „daktarai“, Donalda Meiželytė ir „Henitė“, Arūno Valinsko tvenkiniai ir t.t., ir pan. Lyg tas Arūnas Valinskas tik šiandien pirmą dieną į politiką būtų išlindęs ir iki Seimo rinkimų niekas jo Tautos prisikėlimo partijos ir tokio partijos pirmininko nebūtų ir girdėjęs.

Taigi net pusmetis iki Seimo rinkimų Arūnas Valinskas Lietuvos politiniame gyvenime, tačiau niekam nei jo santykiai su „daktarais“, nei jo „Valinsko tvenkiniai“ neužkliuvo. Ir kaipgi užklius: juk žymusis „šoumenas“ vykdė kilnią misiją – gelbėjo Lietuvą nuo „paksistų“ ir kitokių „rusistų“, todėl tokie „valstybininkai“ kaip Egidijus Kūris ar Raimondas Lopata su juo po Vilniaus senamiestį vasarą grynu oru ir kvėpuodavo.

Bet vos Arūnas Valinskas peržengė nenumatytą ribą ir įsibrovė ne į savo „medžioklės“ plotus, leisdamas suprasti, kad, tapęs Seimo pirmininku, dar pretenduoja tapti ir Lietuvos prezidentu, mechanizmas užsivedė visu pajėgumu.

Mechanizmo tikslas – „suėsti“ Arūną Valinską per pusmetį, t.y. iki Prezidento rinkimų. O jau tada…

„Esu tikras, kad po Prezidento rinkimų valdančioji dauguma pasikeis“, – kaip iš natų žiniasklaidai triūbijo Socialdemokratų partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas.

O jeigu Gediminas Kirkilas taip sako, vadinasi, taip ir bus. Nes…

Taip jau mūsų įstatymai surėdyti, kad, išrinkus naują Prezidentą, atsistatydina ir Vyriausybė. O jeigu Prezidentu išrenkamas socialdemokratų prezidentas (A.Brazauskas), jeigu iki Prezidento rinkimų pavyksta „suėsti“ Arūną Valinską ir jo plikapapes „žvaigždes“, tuomet valdančioji dauguma suyra, ir socialdemokratai tampa naujos valdančiosios daugumos ašimi… O kas Lietuvos politinėje padangėje patys didžiausi intrigų ir juodųjų technologijų meistrai?

Be abejonės, LKP CK „transformeriai“! Dėl milijardų sugebėję atskirti LKP nuo TSKP, dėl milijardų sugebės „suėsti“ Arūną Valinską, „pastatyti“ savo Prezidentą ir suardyti konservatorių koaliciją. Nes kitaip…

„Jei 2001 metais Algirdas Brazauskas nebūtų atėjęs į valdžią, jo sistemai jau būtų buvęs galas. Nes jo sistema jau buvo pradėjusi byrėti“, – KK sakė šaltiniai, knisęsi ten, kur nereikia, ir atleisti iš VSD būtent tada, kai į valdžią sugrįžo A.Brazauskas.

Taigi, jeigu A.Brazauskas 2009 metais nesugrįš į prezidentus, o G.Kirkilas – į premjerus, viskas – galas. Jų sistemai – galas!

Ir todėl…

„Darbo partija ir Socialdemokratų partija sudarė koaliciją ir opozicijos lyderiu išrinko Gediminą Kirkilą“, – pradeda naujos galimos valdančiosios koalicijos statybas socialdemokratai.

„Gediminas Kirkilas šeštą valandą ryto susitiko su Rolandu Paksu“, – praneša vienas laikraštis, ir „Fronte“ ne vienas aikteli iš nuostabos. Betgi būtent dėl to, kad tuometinis Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Algirdas Paleckis po savivaldybių rinkimų palaikė Rolando Pakso vadovaujamos partijos merą, užsitraukė socdemų partijos rūstybę ir net buvo pašalintas iš partijos!

„Pragmatizmas. Politinis pragmatizmas“, – šitaip paaiškino G.Kirkilo ankstyvo ryto susitikimą su R.Paksu šaltiniai iš Socialdemokratų partijos, lenkdami pirštus ir skaičiuodami būsimos valdančiosios koalicijos narius.

Socialdemokratų – 26, darbiečių – 10, paksistų – 18, valstiečių liaudininkų – 3, zuokininkų – 9 („jau patikrinti partneriai, tik pašvilpsim, ir pareis“), socialliberalas – 1, taigi iš viso 67… Na, o trūkstamus keturis balsus per pusę metų jau kaip nors, nes…

Kaip ten sako XXI amžiaus naujųjų lietuvių patarlė? Nepaperkamų nėra – yra tik per mažai pasiūlytas pinigų kiekis. Juoba kad ir pačios partijos jau pasidarė lyg kokia turgaus prekė. Mat, kaip sakė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas studentams, lankydamasis VU TSPMI, Viktoras Uspaskichas A.Valinskui siūlė „perleisti Darbo partiją“, nes politika esą jam nusibodo.

„Ir jeigu partijos pirmininkas V.Uspaskichas turėtų galimybę ir norą išvykti į užsienį (jūs suprantate, apie ką aš kalbu), tai jisai, ko gero, po metų visą tą partiją ir paliktų – imkit mane ir skaitykit“, – studentams dėstė A.Valinskas.

Taigi Seimo pirmininkas A.Valinskas patvirtino tai, ką „Karštas komentaras“ rašo jau visą pusmetį: kad Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas rengiasi išvykti iš Lietuvos. Ir tai įvyks tuomet, kai jis suras „pamotę“ arba „patėvį“ savo „vaikui“ – Darbo partijai.

Beje, susitikime su studentais A.Valinskas taip pat teigė, kad savo partijas su jau egzistuojančiomis struktūromis A.Valinskui siūlėsi perleisti ir Naujoji sąjunga, ir valstiečiai liaudininkai…

Tačiau mums įdomiausia šiuo metu ne tai, o „piaras“, kurį A.Valinskui, būsimam „valstybininkų“ kandidatui į prezidentus, daro jo „krikštatėviai“. Nes argi neįdomu, kad Raimondo Lopatos (to paties, kuris , kaip Prezidentūros garantas, pas darbietį Joną Pinskų namuose Darbo partiją įkalbinėjo nebalsuoti už Z.Balčyčio kandidatūrą į premjerus, o paremti G.Kirkilą) vadovaujamame VU TSPMI įvykusiame A.Valinsko susitikime su studentais „visiškai atsitiktinai“ dalyvavo ir … žurnalistai?

Ir kaipgi jiems nedalyvaut, nes, kaip pasakė A.Valinskas, „mes neatėjom vienai kadencijai, mes kaip Leninas – visiems laikams“.

Beje, 1996 metais konservatoriams laimėjus Seimo rinkimus, tuometinė didelė konservatorė Elvyra Kunevičienė pasakė: „Mes atėjom 100 metų“. Tačiau valdžioje konservatoriams pavyko išbūti ne 100, o tik 4 metus…

Kaip ten sako lietuvių liaudies patarlė apie tą šokimą per griovį ir „op“?

2008-12-08

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!